Hengitys virtaa -koulutus 21.5.2021

KOULUTUSTA

Yhdistys järjestää jäsenilleen psykologi ja psykoterapeutti Minna Martinin Hengitys virtaa koulutuksen 21.5.2021 klo 9 -12. Koulutus järjestetään ajan hengen mukaisesti etäkoulutuksena Zoomin kautta. Koulutuksessa vaihtelevat luento-opetus ja sen lomassa tehtävät kehotietoisuus- ja hengitysharjoitukset.

Ohessa Minna kertoo, miksi kannattaa osallistua tähän koulutukseen:

”Kaikkien hengitys on ajoittain epätasapainossa. Stressaannumme, huolestumme, olemme kiireisiä, sairastumme, ahdistumme, koemme voimakkaita äkillisiä tunteita – tämä kaikki on luonnollista ja osa elämää. Epätasapainoinen hengitys puolestaan saa aikaan stressireaktion elimistössä, jonka koemme vaihtelevina oiretuntemuksina ja voimavarojemme laskuna.

Hengitykseen vaikuttaminen on ilmaista ja aina käytössä oleva keino, jonka avulla voimme oppia vaikuttamaan omaan hyvinvointiimme ja kykyymme rauhoittua vaikeassakin tilanteessa. Hengitys on ei-kenenkään -aluetta ja samalla se kuuluu kaikille ikään ja ammatilliseen taustaan katsomatta. Tarjoan koulutuksessa hengitystä uudenlaisena, ja kuitenkin tuhansia vuosia vanhana, tietoisena ja terapeuttisena keinona. Kyse ei ole tekniikoista, joita voisi opettaa ongelmat hetkessä poistavana viisastenkivenä. Kyse on olemisen, havaitsemisen ja elämisen tavasta. Hengityksen parissa työskentelyä voi soveltaa monenlaisiin elämän hankaustilanteisiin ennaltaehkäisevänä ja hoitavana keinona. Samalla se tarjoaa keinoja jaksamiseen, työuupumuksen välttämiseen ja oman hengitystilan löytämiseen.”

Mitä saat?

Saat ideoita siitä, miten löytää hengitystyöskentelyn avulla

•      Rauhoittumisen kykyä

•      Mahdollisuutta ylläpitää tasapainoa ja terveyttä

•      Tasapainoa hengitykseen: terveempää tapaa hengittää

•      Lievitystä kipuihin ja muihin oireisiin

•      Rauhallisempaa ja syvempää unta

•      Elävää yhteyttä omiin kehotuntemuksiin, tunteisiin ja tiedostamiseen

•      Myötätuntoista suhdetta itseen ja toisiin

•      Anteeksiantavuutta, armollisuutta

•      Itsesäätelykykyä

Ilmoittautumiset 17.5. mennessä heli.m.katajamaki (at) gmail.com. Saat ennen koulutusta (koulutusviikolla) ohjeet ja linkin koulutukseen osallistumiseksi. Koulutus tallennetaan automaattisesti ja koulutukseen mukaan ilmoittautuneille lähetetään linkki koulutustallenteeseen päivän päätyttyä. Eli pääset katselemaan tallenteen myöhemmin itsellesi sopivana ajankohtana, jos et pääse suorana mukaan koulutuspäivään tai pystyt olemaan mukana vain osan aikaa. Tallenteen saaminen edellyttää kuitenkin ilmoittautumista 17.5. mennessä heli.m.katajamaki (at) gmail.com. Huomioittehan, että koulutuksen automaattinen tallentaminen tarkoittaa sitä, että omat kasvot näkyvät ja kommentit kuuluvat myös niille, jotka katsovat tallennetta myöhemmin.

Minna Martin on psykologi, kouluttajapsykoterapeutti sekä työnohjaaja, joka luennoi ja kouluttaa mielen ja kehon yhteydestä, hengityksen merkityksestä mielenterveydelle ja hyvinvoinnille. Minnaan ja koulutuksen teemaan pääset tutustumaan Minnan nettisivuilla https://hengittavamieli.fi/

TERVETULOA!