Toimintakertomus

Etelä-Savon Psykologiyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2017

1. HALLINTO

1. Johtokunta – Varajäsenet:
Milla Helaakoski, puheenjohtaja
Inka Koistinen, varapuheenjohtaja – Mirja Kataja
Sirpa Malkki, sihteeri – Laura Salmela
Johanna Nikander, taloudenhoitaja – Heidi Kurki
Hanna Lukkarinen, jäsensihteeri – Merja Varpamäki
Niina Taavitsainen, tiedotusvastaava – Eija Kontunen

Johtokunta kokoontui vuoden aikana kuusi kertaa. Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 30.3.2017 Savonlinnassa Ravintola Waahdossa ja syyskokous 18.10.2017 Mikkelissä Gastropub Einon Vintillä. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden alussa 113.

2. Edustukset
Psykologiliiton liittovaltuustossa oli edustajana Inka Koistinen, varaedustajina Johanna Nikander ja Mirja Kataja. Akava Etelä-Savon alueverkoston edustajana toimi Mirja Kataja.

3. Toiminnantarkastajat
Toiminnantarkastajina toimivat Sanna Kinnunen ja Mikael Markkula. Heidän varajäseninään toimivat Ari-Pekka Leminen ja Ismo Lahtinen.

2. TALOUS

Tulot saatiin jäsenmaksupalautuksina Psykologiliitosta. Yhdistyksen taloudellinen tilanne oli vakaa. Kevät- ja syyskokouksen sekä 40-vuotisjuhlan kustannuksiin anottiin avustusta Psykologiliitolta. Yhdistyksellä oli mahdollisuus myöntää budjettinsa puitteissa jäsenilleen koulutusavustusta sellaisiin ammatillisiin koulutuksiin, joita työnantaja ei maksa kokonaisuudessaan, mutta yhtään anomusta ei vuoden aikana tullut. Mikkeliin perustetun Nuorten Psykologien Verkoston (NPV) toimintaa oli mahdollisuus tukea budjetin puitteissa anomusten perusteella, mutta anomuksia ei tullut.

3. PSYKOLOGIEN EDUNVALVONTA

Varsinainen taloudellinen, järjestöllinen ja ammatillinen edunvalvonta oli liiton vastuulla. Yhdistys huolehti jäsenrekisteristä, tiedottamisesta ja edustuksesta Psykologiliiton toimielimissä. Yhdistyksellä oli nimettynä palkkatyöryhmä, jossa oli edustajat Essotesta, Sosterista ja Pieksämäen kaupungilta. Kuntasektorin palkka- ja järjestövalmiusvastaavaksi nimettiin Miika Väisänen.

4. KOULUTUS JA VIRKISTYS

Kevät- ja syyskokousten yhteydessä jäsenille tarjottiin illallinen. Kevätkokoukseen osallistui 14 henkilöä ja syyskokoukseen 18 henkilöä.

Virkistäytymisen ja verkostoitumisen edistämiseksi järjestettiin vapaamuotoiset after work -tapaamiset Mikkelissä ja Savonlinnassa sekä kesällä että syksyllä. Kesän after work oli Mikkelissä Gastropub Einossa 14.6. Vapaamuotoisen keskustelun ja yhdessäolon ohessa ideoitiin yhteistyömahdollisuuksia Mikkelin Nuorten Psykologien Verkoston (NPV) kanssa. Osallistujia oli 8. Yhdistys tarjosi osallistujille vapaavalintaisen juoman. Savonlinnan after work oli 7.6. ravintola Waahdon terassilla. Osallistujia oli 4. Myös tässä tilaisuudessa yhdistys tarjosi juoman. Syksyn after work -tilaisuudet olivat sekä Mikkelissä että Savonlinnassa 22.11.2017. Mikkelissä tavattiin ravintola Amarillossa ja Savonlinnassa Cafe Alegriassa. Yhdistys tarjosi jäsenille juoman ja pientä purtavaa.

Yhdistyksen 40-vuotisjuhlaa vietettiin 7.10.2017 Savonlinnassa Perhehotelli Hospitzissa. Juhlaan olivat myös avecit tervetulleita. Ohjelmassa oli illallisen lisäksi Psykologiliiton puheenjohtajan Annarilla Ahtolan videotervehdys, stand up -koomikko Mikko Vaismaan esitys sekä bilebändi.

Yhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri osallistuivat 22.4. Psykologiliiton Helsingissä järjestämään yhdistysten kehittämispäivään. Psykologiliiton 60-vuotisjuhlaan 25.10. Vanhalla ylioppilastalolla osallistuivat puheenjohtaja, sihteeri ja liittovaltuuston edustaja.

Psykologiliitto järjesti Helsingissä 3.12. kuntapuolen järjestövalmiuspäivän, jossa olivat mukana palkkavastaava ja puheenjohtaja.

5. TIEDOTUS

Yhdistyksen jäsenlehti Empauttaja ilmestyi kaksi kertaa, keväällä ja syksyllä, sähköisessä muodossa. Lehden lisäksi yhdistys lähetti jäsenille sähköpostitiedotteita liiton kautta. Yhdistyksen Internet-sivuja päivitettiin ja Facebook-ryhmässä julkaistiin tiedotteita tulevista tapahtumista. Internetsivujen teknisestä päivityksestä vastasi Mediakioski. Yhdistyksen palkkavastaava kuului valtakunnalliselle kuntapuolen psykologien palkkavastaavien sähköpostilistalle.