Toimintakertomus 2015

ETELÄ-SAVON PSYKOLOGIYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2015

HALLINTO

Johtokunta (Henkilökohtaiset varajäsenet):

Inka Koistinen, puheenjohtaja
Mirja Kataja, varapuheenjohtaja (Katri Saar)
Heidi Kurki, sihteeri (Laura Salmela)
Johanna Nikander, taloudenhoitaja (Annemari Mäkynen)
Malla Laamanen, jäsensihteeri (Merja Varpamäki)
Katriina Niilo-Rämä, tiedotusvastaava (Marjo Kauranen)
Hanna Lukkarinen, koulutusvastaava (Sirpa Malkki)
Niina Pitkänen, virkistysvastaava (Eija Kontunen)

Johtokunta kokoontui vuoden aikana kahdeksan kertaa. Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 20.3.2015 Mikkelissä kahvila Nandassa ja syyskokous 30.10.2015 Parkumäellä Korholan Eräravintola Loimussa. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden alussa 107.

Edustukset

Psykologiliiton liittovaltuustossa oli edustajana Inka Koistinen, varaedustajina Mirja Kataja ja Heidi Kurki.

3.   Toiminnantarkastajat

Toiminnantarkastajina toimivat Niina Ihalainen ja Heikki Soininen. Heidän varajäseninään toimivat Ismo Lahtinen ja Ari-Pekka Leminen.

TALOUS

Tulot saatiin jäsenmaksupalautuksina Psykologiliitosta. Yhdistyksen taloudellinen tilanne on vakaa. Kevät- ja syyskokouksen kustannuksiin anottiin avustusta Psykologiliitolta. Yhdistys myönsi budjettinsa puitteissa jäsenilleen koulutusavustusta sellaisiin ammatillisiin koulutuksiin, joita työnantaja ei maksa kokonaisuudessaan.

PSYKOLOGIEN EDUNVALVONTA

Varsinainen taloudellinen, järjestöllinen ja ammatillinen edunvalvonta oli liiton vastuulla. Yhdistys huolehti jäsenrekisteristä, tiedottamisesta ja edustuksesta Psykologiliiton toimielimissä. Yhdistyksen kuntasektorin eri työnantajien palkkavastaavat osallistuivat järjestövalmiuskoulutuksiin Helsingissä.

KOULUTUS JA VIRKISTYS

Kevätkokouksen yhteydessä jäsenille tarjottiin iltapäiväkahvit. Kevätkokoukseen osallistui 13 henkilöä. Kevätkokouksen jälkeen yhdistys tarjosi mahdollisuuden yhteiseen keilaamiseen. Syyskokouksen yhteydessä psykologi Mari Rauhala koulutti aiheesta ”Mindfulness ja itsemyötätunnon taidot psykologin työssä”. Jäsenille tarjottiin myös lounas ja iltapäiväkahvit. Syyskokoukseen osallistui 26 henkilöä.

Yhdistys suunnitteli piknik-retkeä Mikkelin Anjan puistoon 5.6.15, mutta se jouduttiin perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Psykologiliiton puheenjohtajan vaalitentin yhteiskatseluun järjestettiin tilaisuus 15.10.15 sekä Mikkelin nuorisopsykiatrian tiloissa että Savonlinnan kaupungintalolla. Yhdistys tarjosi iltapalaa ja osallistujia oli Mikkelissä neljä ja Savonlinnassa seitsemän. Mikkelin Vaakuna-hotellin aulabaarissa järjestettiin After Work -tapaaminen virkistäytymisen ja verkostoitumisen edistämiseksi. Yhdistys tarjosi jouluisen juoman ja osallistujia oli kahdeksan.

TIEDOTUS

Empauttaja ilmestyi kaksi kertaa. Lehden lisäksi yhdistys hyödynsi mahdollisuutta lähettää sähköpostitiedotteita liiton kautta. Yhdistyksen internetsivuja päivitettiin. Palkka-asioista pyrittiin tiedottamaan palkkavastaavan toimesta. Yhdistys on kuulunut valtakunnalliseen psykologien palkkavastaavien sähköpostirinkiin.