Toimintakertomus

ETELÄ-SAVON PSYKOLOGIYHDISTYS RY

EHDOTUS TOIMINTAKERTOMUKSEKSI VUODELTA 2016

1. HALLINTO

1. Johtokunta – Henkilökohtaiset varajäsenet:
Inka Koistinen, puheenjohtaja
Niina Taavitsainen, varapuheenjohtaja – Heidi Kurki
Sirpa Malkki, sihteeri – Laura Solmela
Johanna Nikander, taloudenhoitaja – Annemari Mäkynen
Hanna Lukkarinen, jäsensihteeri – Merja Varpamäki
Milla Helaakoski, tiedotusvastaava – Eija Kontunen

Johtokunta kokoontui vuoden aikana kuusi kertaa, lisäksi pidettiin yksi sähköpostikokous. Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 31.3.2016 Mikkelissä ravintola Bistro Vileessä ja syyskokous 12.10.2016 Kerimäellä hotelli Herttuan vierasmajalla. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden alussa 107, joista 93 työelämässä ja 14 eläkkeellä.

2. Edustukset

Psykologiliiton liittovaltuustossa oli edustajana Inka Koistinen, varaedustajina Johanna Nikander ja Mirja Kataja. Akava Etelä-Savon alueverkoston edustajana toimi Mirja Kataja.

3. Toiminnantarkastajat

Toiminnantarkastajina toimivat Sanna Kinnunen ja Mikael Markkula. Heidän varajäseninään toimivat Ari-Pekka Leminen ja Ismo Lahtinen.

2. TALOUS

Tulot saatiin jäsenmaksupalautuksina Psykologiliitosta. Yhdistyksen taloudellinen tilanne oli vakaa. Kevät- ja syyskokouksen sekä pikkujoulujen kustannuksiin anottiin avustusta Psykologiliitolta. Yhdistyksellä oli mahdollisuus myöntää budjettinsa puitteissa jäsenilleen koulutusavustusta sellaisiin ammatillisiin koulutuksiin, joita työnantaja ei maksa kokonaisuudessaan, mutta yhtään anomusta ei vuoden aikana tullut. Mikkeliin perustetun Nuorten Psykologien Verkoston toimintaa päätettiin budjetin puitteissa tukea anomusten perusteella.

3. PSYKOLOGIEN EDUNVALVONTA

Varsinainen taloudellinen, järjestöllinen ja ammatillinen edunvalvonta oli liiton vastuulla. Yhdistys huolehti jäsenrekisteristä, tiedottamisesta ja edustuksesta Psykologiliiton toimielimissä. Yhdistyksellä oli nimettynä kuntasektorin eri työnantajien palkkavastaavat.

4. KOULUTUS JA VIRKISTYS

Kevätkokouksen yhteydessä jäsenille tarjottiin illallinen. Kokoukseen oli kutsuttu vierailulle myös Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola, mutta hänen osallistumisensa peruuntui viime hetkellä VR:n työnseisauksen vuoksi. Kevätkokoukseen osallistui 18 henkilöä. Syyskokouksen yhteydessä psykologi Marleena Marttio koulutti osallistujia pakolaistaustaisten asiakkaiden kohtaamisesta. Jäsenille tarjottiin lounas ja iltapäiväkahvit sekä iltaohjelmaa (sauna, palju, iltapalaa). Syyskokoukseen osallistui 18 henkilöä.

Virkistäytymisen ja verkostoitumisen edistämiseksi Savonlinnassa järjestettiin After Work -tapaaminen 1.6.2016. Osallistujia oli kahdeksan ja yhdistys tarjosi heille juomat kesän alkua juhlistamaan. Mikkelissä järjestettiin pikkujoulut keskussairaalan Tönölässä 30.11.2016, osallistujia oli 19. Pikkujouluissa vieraili Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola ja yhdistys tarjosi iltapalaa ja juomista.

5. TIEDOTUS

Empauttaja ilmestyi keväällä viimeisen kerran paperiversiona ja syksyllä ensimmäisen kerran sähköisessä muodossa. Lehden lisäksi yhdistys hyödynsi mahdollisuutta lähettää sähköpostitiedotteita liiton kautta. Yhdistyksen Internet- ja Facebooksivuja päivitettiin. Internetsivujen päivitys päätettiin ulkoistaa Mediakioskille. Palkka-asioista pyrittiin tiedottamaan palkkavastaavan toimesta. Yhdistys kuului valtakunnalliseen psykologien palkkavastaavien sähköpostirinkiin.

Vuoden 2016 eteläsavolaiseksi psykologiksi valittiin neuropsykologi Merja Varpamäki. Yhdistys halusi valinnalla tuoda esiin Varpamäen vankkaa ammattitaitoa omalla neuropsykologian erikoisalallaan sekä osoittaa arvostusta hänen antamaansa konsultaatioapua ja psykologiharjoittelujen ohjausta kohtaan. Vuoden eteläsavolaisen psykologin valinnasta tehtiin lehdistötiedote, jonka pohjalta asiasta uutisoitiin sanomalehti Länsi-Savossa ja Mikkelin Kaupunkilehdessä.